Monday, January 26, 2009

Doğalgaz'ın starları

Sağır sultan ve erkanı bile duydu son doğalgaz fiyatlarını.. Televizyonda bir süre geçen seneki faturasıyla bu seneki faturasını kıyaslayan halkımın feryatları yer buldu. Bir ay önce aynı oranda kombi kullanıp 70 TL gelen faturaların bir sonraki ay 300 'lere ulaştığını duyduk hepimiz. Benim ne Rusya'ya ne Ukrayna'ya ne de hepimizin cebini yakan büyüklerimize bu kadar büyük paralar ödemeye niyetim yok. Cenk'in de yok. Müthiş bir çözüm bulduk, annemlere siparişi verdik ve bu ay neredeyse (misafirlerimizin geldiği günleri saymazsak) hiç kombi kullanmadık.




Sizleri de bu müthiş uygulamayla tanıştırmak, faturaların kabarmasına, ay sonu endişelerine son verecek bu çözümü dikkatinize sunmak isteriz. Hala hastalanmadık. Kararımız kesin dişler titreyene kadar, durmak yok yola devam..



Ben MEGASTAR, Cenk ise SÜPERSTAR oluyor.



Bu starları mega ve süper yapan malzemeler de aşağıdadır :




Su- bildiğiniz, halis mulis, mis gibi musluk suyu.



Elektrikli su ısıtıcı - ocakta ısıtmaya kalkarsanız hem büyük olasılıkla yine doğal gaza bağlısınız hem de uzun sürer.

Evet değerli konuklar. Gördüğünüz gibi son derece düşük maliyetle uzun süre ısınmak mümkün.. Birini gobeğee diğerini ayaklara koyarsanız eğer, olduğunuz yerden kalkmak, temel ihtiyaçlarınızı gidermek, işe gitmek falan canınız çekmeyebilir. Elinizde kumanda mutlu bir hayata yelken açabilirsiniz.

Ay sonunu iple çekiyorum sevgili dostlarım, geçen ay bu yöntem bile yokken 122 TL ile eş dost arasında rekor kırmışken bu ay Enerji Bakanlığı'ndan şükran belgesi bekliyoruz. Çerçevesi hazır..

20 comments:

Cthulhu said...

Aynen böyle arkadaşlar. Bu ay 50 TL fatura ödemeyi hayal ediyorum. Bundan sonraki adım ise, hiç açmamak ve 0 TL ödemek! Hatta misafirler gelince bile onlara birer Süperstar veya Megastar takdim edeceğim. Böylece dostlarımız, biz ve kedimiz (o zaten pek üşümüyor kıllardan ötürü) hiç doğalgaz harcamadan paramızı cebimizde tutacağız.

Yaşasın!

defneyleyasamak said...

deloslar, ev kücücük fıcıcık ici dolu tursucuk da ondan üşümüyorsunuz. mutfakta yanan kettle buharı bile sizin evi ısıtır :)))

Tanya's said...

Ahahaha,güldüm çok..kesin gelir şükran belgesi..ben sizlerde o azmi gördüm..

tubik said...

Tuğba valla hiç o açıdan düşünmemiştik.. Zaten bulaşık makinasının işi bitince bi açıyosun salon sıcacık :D

tubik said...

Tanya valla altın varaklı çerçeve hazırlatıyorum :)))

Anonymous said...

ben de bu yönteme geçiyorum yoksa öbür yandan bir starlık elde edeceğim.

Sebnem'den said...

Aaaaaa...Bol bol fırın yemekleri yap:))ev hamam olur..
Bir de sizin ev hayatta soğuk olmaz..Gayet korunmalı..
Yalnız kar yapayım derken elektrik faturana yüklenme:))
Delileeeeeer sizi..:)

mermaid said...

:) biz de yapıyoruz benzer şeyler:):) ama küçük ev, çocuksuz olmak ve de korunaklı bir bina epey avantaj. bu arada hiç yakmasak bile 0 ytl asla gelmez, bilmem ne vergileri katkı payları, özetler çeşitli haraçlar:)

tubik said...

Zeya kesinlikle tavsiye ederim. Bir de sevgililerin bir arada ısınmasını sağlıyor ki bedeli ölçülemez.. Master card.. :D

tubik said...

Şebo'cum lektriğin fişi takılsın, o yöntemi de değerlendiricem. Hatta çamaşır makinasının kurutmasını da çalıştıralım :D Aman da ne şahane. Gazetelere üçüncü sayfa haberi, doğalgaz zammından sonra kafayı yiyen genç kadın T.M... :D

tubik said...

Sevgili Mermaid,

Vallahi yazarken aklıma çocuklu aileler de geldi. Bizim kedi de bizim çocuk ne de olsa.. Kılları koruduğu için pek şikayeti yok ama çocuk olsaydı bir değil 5 fatura feda olsun derdim ben de sanırsam..

mermaid said...

aa kedi varsa bir yöntem de ben önereyim: benim deli kızım kendini ısıtıyor petekte. patiler karın sımsıcak. sonra gelip kucağıma oturuyor ve gorrlamayla gerçek ve müthiş bir sıcak su torbası:) tavsiye ederim:)

Ender said...

Önce Eve-Online dan çıkıldı (Aylık 20€)

Sonra doğalgaz faturası düşürüldü (Aylık 170M)

Evet!! Farkındayım bunca tasarrufun neden yapıldığının!!!!!

Ne zaman geliyor fotograf makinanız?

tubik said...

Hehehehe :)

Bilen biliyor işte :D Önümüzdeki hafta gelecek zannedersem :D üstelik Nikon değil Canon.. Son anda bir karar değişikliği ile Canon 1000d oluverdi Nikon D60.

Flying Dutchman said...

eskiden yatağın içine dalgıç paletine benzettiğim bir plastik torba konur yatak ısıtılır öyle içine girilirdi ki orta çağda o torbanın içini bildiğimiz mangal kömürü gibi bir şey görürmüş, sanırım bu da aynı teknik


yazıma son verirken affınıza sığınarak bir teknik daha söylemek istiyorum ki bana değil komşumuza aittir.

Flying Dutchman: Havalar ne olacak böyle ya, hamdi abi sen üşümüyo musun
Hamdi abi: Valla dutchman'cım ben üzerimden çıkardığım kirli çamaşırları yatağa koyuyorum onlar ısıtıyor ben de sonradan içine giriyorum...nasıl fikir
FD: Biz kalkalım hamdi abi...

Cthulhu said...

EOS 1000D, ne zaman memlekete ulaşır bilmiyoruz, zira Çin'den geliyor ve Çin'liler tam da yılın bu mevsiminde yeni yılı kutlamaya karar vermiş durumdalar. :)

Fery... said...

Çok eğlendim ya çok şekersiniz :) ev arkadaşım ve ben de aynı taktiği uygulamaya karar verdik zira hiç ısınmadan 292,5 TL fatura ödedik :(

bu arada elektirikli battaniye nasıl fikir?? o da olur bence :)

tubik said...

mermaid,

Isınmış bir kediden daha iyi bir ısıtıcı düşünemiyorum. Özellikle de uykusundan yeni uyanıp gobeenize yatıyosa :)

tubik said...

Dutchman,

Hamdi Abi baya leş bir insanmış. Allah bilir yazın serinlemek için de bira döküyodur yatağa.. Böykh!

tubik said...

Fery'cim,

Elektrikli battaniye dedin, aldın beni çocukluğuma götürdün.. Annem ısıtırdı yatağı ben uyumadan önce.. Bi de tembih ederdi " Sakın yatarken fişini takılı bırakma" diye..