Friday, January 23, 2009

Game Over


4.5 senedir oynadığım sevgili oyuna bu hafta itibarı ile veda etmiş bulunuyorum. Oyun içerisinde RL diye tanımlıyorlar ayrılma sebebimi. Birçok online oyun oynayan kişinin de temel sebebi bu. Real Life issues. Yani, gerçek hayat ile alakalı problemler veya gerçek hayata zarar verme durumu. Benimkisi bu ikincisi. O kadar fazla zaman ayırmanız gerekiyor ki bir süre sonra, çünkü artık senelerinizi vermişsiniz, kuvvetli bir karakteriniz var, bütün oyuncuların oynadığı galaksi haritası üzerinde olabilecek değişiklikler için yapılan büyük savaşlarda sizin de adınız geçiyor artık. Mecburen kendinizi sorumlu hissediyorsunuz arkadaşlarınıza karşı, yokluğunuzun kaydı tutuluyor gibi düşünüyorsunuz. Her seferinde orada olma mecburiyeti. Hiçbirşey yoksa bile, bir girip görünmek, ortamı kontrol etmek.
Hastalık gibi değil mi?
Evet.
Ondan bıraktım. Artık geri de dönmeyeceğim. Çok sevdiğim bir arkadaşıma da karakterimi verdim. En azından adım yaşar artık.
Saygılarımla.

7 comments:

tubik said...

Sevgilim,

Bir şeye, x bir şeye bu kadar saygı göstererek bağlanman, sevdiğinde çok sevmen, bu kadar özenmen ve iyi şeylere çocuk gibi sevinip kötü şeylere büyük adamlar gibi üzülmen hayranlık uyandıracak ve çok az insanda olabilecek birşey. Bu bilgisayar oyunu da olur, iş de olur, evin de olur, kedin de olur.

Bu oyunu bırakmanın ne kadar zor birşey olduğunu iki gündür evde sudan çıkmış balık gibi durmandan anlayabiliyorum. Bazıları hobilerine bu kadar zaman ayırır. Bu da senin bir hobindi. Üstelik ilgi alanların göz önünde bulundurulduğunda, tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir hobi. O yüzden seni anlayabiliyorum. Bırakmanı hiç istemezdim ama böyle gerekiyordu belki de..

Bu kadar uzun yazdım. Okuyanlar bu yazımı komik bulabilir ama senin hayatında kapladığı yeri bildiğimden belki bir parça duygusal oldum ben de.

Sonuç olarak sen sevgilinden bense kumamdan ayrılmış oldum :))))

defneyleyasamak said...

Blog da hastalık Cengo. Seni okuyanların oldugunu bilip, yazmadığından mail almak birgün ben de yazmam lazım yazmam lazım stresi dogurur mu bilmem ama kaygı verici şeyler bunlar. Haklısın... Tam tubik kadar olmasa da ucundan kıyısından hissedebilirim...

Tubikim, ne şeker yazmıssın ama sen amaa...

mermaid said...

ah çok iyi anlıyorum tubik seni, ve kuma durumunu:)
Geçmiş olsun diyorum.
"World of Warcraft" bağımlısı iki arkadaşımızı kurtarmak için her hafta bir aktivite yaratıyoruz onlarla, düşün onlar bir de çift olarak oynuyorlar saatleeer boyu:)
Filmlere sarılın ve kendinizi sokağa atın.
Kocaman bir geçmiş olsun:)

Sebnem'den said...

Yeni karakter adınla 1000 yaşasın..Ruhu şad olsun:)))

Ender said...

Eve-Onlineda akşamları oyuncular oyundan çıkarken oyuncular birbirlerine iyi akşamlar veya iyi geceler yerine "fly safe" derler.

Fly Safe kardeşim.

Ender (Kirtan Loor)

Cthulhu said...

Fly safe m8.

:)

Flying Dutchman said...

zamanında championship manager oynarken dunfermline athletic ile transferini bitirmeme az kalan polonyalı pawel brozek'in transferi geciktiğinden mezuniyet balosuna geç kalmış bir adam olarak bu duyguları anlayabiliyorum....

not: baloda bir de partnerim vardı ona da bir şey diyemedik tabi..."nerdesin yahu" dese "pawel brozek bu sinem, ben almasam celtic kapacaktı" diyemiyosun...hey gidi