Wednesday, February 4, 2009

1 Kadın 1 Erkek


Bir iki ay önce Digiturk'un Turkmax kanalında tesadüfen rastladığım bir program var : "1 kadın 1 erkek". Demet Evgar ve Emre Karayel'in rolleri paylaştığı, minik minik skeçlerden oluşan, çok uzun süreli olmayan başarılı bir yapım. Bazı skeçleri sadece tebessüm ederek, bazı skeçleri ise kahkahalarla izliyosunuz.


Konu çok basit; 4 yıldır birlikte olan nişanlı bir çift var ve siz bu çiftin çeşitli olay ve durumlardaki diyaloglarına şahit oluyorsunuz. Emre Karayel de oldukça başarılı ama Demet Evgar'ın mimikleri, ses tonu, tipi inanılmaz bir uyum göstermiş, bu kadar uyamazdı belki de bir başkası. Kostümler ve dekorlar gayet başarılı. Kadın erkek ilişkisini anlattığından -zaten olduğunu bildiğimiz- cinsellik doğal haliyle yansıtılıyor, aman millet ne der diyerek saçma sapan şeyler gizlenmemiş ya da dikkat çekelim diyerek yapayca gözümüze sokulmamış.


Aklınıza gelebilecek her türlü diyalog mevcut, telefonda banyoda, mutfakta, alışverişte, psikologda... İlişkilerde mevzu bitmeyeceği için bu yapımın da beslendiği çok kuvvetli malzemeler var. Skeçler kısa kısa olduğundan takibi oldukça kolay. Jenerik girdiğinde bile arada bir donup skeçlere minik minik devam ediliyor ve televizyon karşısında reklam girene kadar şüpheyle bekliyorsunuz :)


Bu yapım, yurt dışından Türkiye'ye uyarlanmış, birçok Avrupa ülkesinde ülkeye has varyasyonlarla gösterilmiş ve ciddi izleyici kitlesine sahip olmuş bir yapım ve Türk versiyonunu da çok güzel uyarlamışlar, birçok Türk uyarlamalı abidik gubidik programa göre son derece kaliteli ve eğlenceli. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum ve Digiturk'um yok, ya da kısaca bir bakıyım diyenlere de bir iyilik buradan sizlere sunuyorum...



P.S: Umarım gördüğü rağbet yüzünden ulasal kanalların prime time kısmına düşmez, çünkü bu sansürleneceği anlamına gelir ki ne tadı kalır ne tuzu ondan sonra.. Ya da bi süre sonra DVD'si çıksın..

8 comments:

Tanya's said...

Aaa ben bilmiyorum..hemen kontrol.

Anonymous said...

ben bu dizinin bazı dialoglarının bizim evden kopya çekildiğini iddia ediyorum :):):) Valla aynı :)

defneyleyasamak said...

bayılıyorum ben bunlara
persembe geceleri, kacırmamalı

Sedeliko said...

ovvvvv vvvvooooovvv izledim!

senin linkten izledim :)))

supersonic olumm buuuu

sürekli izlemek için ne almak gerekiyo digiturk mu:)

tubik said...

Tanya'cım,

Kesinlikle izlemelisin!

tubik said...

Zeya,

Vallahi biz Cenk'le birlikte izliyoruz. Bi o gülüyo bi ben, aynı diyaloglar, izlerken iddiaya giricez resmen şimdi bunu dicek o da bunu dicek diye.. O kadar abartısız yani durum!

tubik said...

Tuğba'cım valla biz de fanatik olmak üzereyiz.. Bi de kısa kısa ya acaip keyifli.. Keşke hergün olsa da izlesek..

tubik said...

SED,

Diğer bölümleri de o izlediğin yerden takip edebilirsin.. Yoksa digiturk gerekiyor.. Ya da bize gelirsin Perşembe günlerini kadın-erkek maçı olarak belirler izler izler güleriz!