Tuesday, February 10, 2009

Düğmeci Benjamin


Gittik gördük.. 3 saat sürmesine ve oldukça ağır bir temposu olmasına rağmen film güzel bir film. Tavsiyem tatil günleri seyretmenizdir. Çünkü bütün gün çalışıp dolan beyninize bu ağır film pek de iyi gelmiyor, insanı cidden yoruyor.

Forrest Gump'ı izlediğinizi tahmin ederek, ciddi anlamda benzerlikler taşıdığını söyleyebilirim ancak Forrest Gump'ın o iyimser aurasının aksine bu film insanı karamsar bir ruh haline büründürüyor. Yaşlı doğup genç ölmek temel fikrine dayanan konu gayet güzel anlatılmış. Gerekli yerlere gerektiği kadar değinilmiş. " Ya öyle bi film yapalım ki millet salya sümük ağlasın" denmemiş. Bir sürü yaşlı insanın süırayla ölmesi bile sükunetle anlatılmış. Brad Pitt'in oyunculuğu gayet başarılı idi evet, ancak Cate Blanchett döktürmüş diyebilirim. Yan rollerdeki oyuncular görevlerini hakkını vere vere yerine getirmişler. Queenie karakteri filmde beni benden alan karakter oldu, gerisi yavan kaldı diyebilirim.

Canınız isterse çok sağlam mesajlar çıkartabilirsiniz, ancak hiçbir mesajı da gazlamak suretiyle gözünüze sokmuyor, ki bu bence çoğu film için iyi bir özellik, yerinde abartılmazsa çiğ durur bana göre.

Filmden çıktığınızda "Abi süpperrrr bir filmdi" demiyorsunuz. Cenk mesela izlememiş olmayı tercih edeceğini söyledi. Filmin ona göre oldukça kasvetli ve negatif bir sonla bitmiş olması sanırım.. Ama bana kalırsa izlenmesi gereken ama kafa sakinken izlenmesi gereken bir film... Tavsiye eder miyim? Valla kişiye göre çok değişik bir film, sorumluluk alamıcam...

5 comments:

Tanya's said...

Tubikcim,

Evet evet..değişik..ben beğendim ama..keyifle izledim uzun olmasına rağmen..az da olsa ağladım da..hçkırıklarımla..

Sedeliko said...

Tubtub,

ya bende korsanı vardı :))

ta sinemaya kadar neden yoruldunuz:))

oskar alıcak he 16 dalda mı ne valla bak:))

tubik said...

Tanya!!

Ben de beğendim.. Ben pek ağlamadım bi damla su çıktı gözümden o kadar.. Ama zaten bi kriter değil o.. Çok keyif aldım.. Biraz Cenk'in içi sıkıldı.. Sevmez o böyle üzüntülü filmleri..

Ben memnunum izlediğime!

tubik said...

SED!

Bu gördüğün blog korsana karşı tamam mı?!? :D

Şaka bi yana film güzeldi, sakin kafayla tez zamanda izleyesin..

Flying Dutchman said...

kannımca gayet hoş bir film olsa da Slumdog Millionaire ve akademinin neden bir köşeye attığını anlamadığım Revolutionary Road'un daha iyi filmler olduğunu düşünüyorum