Monday, September 19, 2011

Sahil

Zamanı en gerçekçi şekilde ölçen alet kum saati bana kalırsa. Kum gibi akıyor gidiyor parmaklarımızın arasından. Tutamıyoruz. Kum saatine bakarken, ne kadar engel olunamaz bir gidişi olduğunu daha gerçek şekilde görüyoruz. Sürekli zamana bakarsak, saatin çevrilmesi gerektiğini, zamanın geçtiğini kimseden gizleyemiyoruz. Zamana bakmazsan, başka şeylere bakarsan, çevirmek zorunda kalmazsın o saati. Çünkü geçtiğini farketmezsin. Böylelikle belki de zamanı durdurma şansın olur. Ya da yaşadığın "an" uzun olur. Olmaz mı?


Bunu sordum dün akşam. Cevap? Bulamadım, kumlar akıp gidiyor.

5 comments:

crysalid* said...

bence zamanı en güzel ölçümleme birimi yaşadığın güzel anları uzatma çabasındaki takdire şayan davranış şekilleri, şekilden şekillere girmeleri.

belki bu tutumu daha da azimli ve istekli ve çoğaltılabilir tavıra bürünsek ozaman zamanın kelimesini bile geçirmeyeceğiz iki dudağımız arasından ya da kafamızdaki düşünce baloncuklarından ve hayatımızın çoğunu daha mutlu mesut ve bunları düşünüp mutlu olarak geçirebileceğiz kum bize denizde bir araç olurken.
bilim adamlarına direktif verdim bu fikir ilgilerini çekti üzerinde çalışacaklarına söz verdiler. belki bir nobel ödülü kaparlar?
ne de olsa kavramlara anlam yükleme özgürlüğümüz var.
olamaz mı olabilir? :)

Tanya's said...

Eee özledik sizi kum taneleri

Unknown said...

Tubik merak ettim annen nasıl oldu sevgiler...

tubik said...

Burcu,

Haberler fena değil, kafamı kaldırabilirsem daha detaylı yazıcam inşallah. Ama şimdilik endişelenecek bişey yok :))))

Çok teşekkürler ilgin için.

Flying Dutchman said...

iyi misiniz? yaşıyor musunuz? arada ses verin?