Saturday, June 27, 2009

Göksel




Bu aralar müzikle ilgili konulardan çok bahsettiğimin ben de farkındayım. Ama engel olamıyoruz Houston, giderek daha çok dinliyor!!!

Bugünün konusu başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi Göksel.

1971 doğumlu olan Göksel'i çoğumuz ilk olarak 97 senesinde yaptığı "Yollar" albümünün çıkış şarkısı olan, köpükler içinde çektiği klibi "Sabır" ile tanıdık. Kimileri sinir oldu, kimileri bayıldı hafif yayvanca şarkılar söyleyen bu kıza. Ben hep seven taraf oldum. Türkan Şoray'a ne kadar benzediği konuşuldu uzunca bir süre, ben zaten Türkan Şoray'ı da çok severim.

Göksel narindir, sessiz sakindir, aşırı değildir, olduğu gibidir, diye düşünmüşümdür hep. Toplamda 6 tane albümü vardır ve hepsi keyifle dinlenir. "Arka Bahçemde" şarkısı ise ayrı bir yer taşır bende.

Birtek sondan bir önceki albümü olan Ay'da yürüdüm albümünü çok fazla beğendiğimi söyleyemem ki onda da "Yarabbi Şükür" şarkısı pek bir güzeldi..

30 Nisan'da piyasaya çıkan son albümü "Mektubumu buldun mu?" ise başka bir güzellik taşıyor bana göre.. Genellikle 70'lerin popüler şarkılarından derlemelerin yer aldığı albümün en büyük özelliği, tüm şarkıların düzenlemelerinin orjinal hallerine sadık kalınarak yapılmış olması. Göksel zaten birçok albümünde nostaljik şarkılara tek tük yer vermişti, bu sefer albümünün tamamını bu şekilde oluşturmuş ve fikrime göre çok da iyi yapmış.

Şarkılar, eski yorumcularıyla yer verirsek şu şekilde :

1. İnanmam (Ajda Pekkan _ 1972)

2. Çaresizim (Funda _ 1976)

3. Dudaklarımda Arzu (Ayla Büyükataman _ 1971)

4. Gülmek İçin Yaratılmış (Ferdi Özbeğen _ 1982)

5. Mektubumu buldun mu? (Gönül Yazar _ 1970)

6. Baksana talihe (Ajda Pekkan _ 1977)

7. Ağlamak güzeldir (Sezen Aksu _ 1987)

8. Bilemedim (Gönül Akkor _ 1972)

9. Senden Başka (Füsun Önal _ 1973)

10. Güle Güle Sana (Selçuk Ural _ 1974)

11. Şimdi Sen Varsın (Seyyal Taner _ 1974)

12. Sen Bensiz Ben Sensiz (Coşkun Demir _ 1982)


Dudaklarımda arzu Emel Sayın tarafından yapılmış yorumuyla biliniyor ama google'da araştırırken ilk yorumcusunu Ayla Büyükataman olarak gördüm. Hata varsa düzeltiniz..

Albüm gerçekten büyük keyifle dinleniyor. Türk filmlerinin ortamına giriyorsunuz sanki dinlerken. Benim favori şarkım "Baksana talihe". Dinledikçe mutlu olduğum ve dağlarda bayırlarda çiçek toplama isteği uyandıran bir etkisi var bende nedense..

Tek bir eleştirim var bu albümle ilgili. Kayıt yapılırken sanki Göksel'in o güzel sesiyle sanki biraz fazla oynanmış gibi geldi bana. Bazı şarkılarda başkası söylüyor deseler inanacağım kadar. Halbuki Göksel'in böyle birşeye ihtiyacı olmadığı gibi, sesinin kendine has bir tonu var ki dokunmak bütün özelliğini yitirtiyor sanki..


Günlerdir arabanın CD çalarında bu albüm var. Yazıcam yazıcam diyorum, bugüne kısmet oldu. Eski şarkılardan hoşlanıyorsanız, almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bir örnek çalışma için buyrun buradan yakın :


Goksel Baksana Talihe 2009 Zamanla.Net Zmuzik.Net
Yükleyen Zamanlanet. - Explore more music videos.

4 comments:

selen said...

Her ne kadar Goksel'in onceki albumlerini pek bilmesem de bu albumu gecenlerde dinledim ve cok begendim! Zaten eskilerin parcalarini dinlemeyi severim. Bence de guzel bir calisma olmus.

Bi de su aralar Teoman'in son albumune saplanmis vaziyettim. Onu dinliyorum durmadan.

Fery... said...

Nasıl severim Göksel'i, ilk albümünden bu yana ve aynı şeyleri düşünürüm seninle de hiçbir süslemeye ihtiyaç duymayan sadece kendisi olmakla çok şey olandır Göksel benim için... Cuma akşamı Sezen konserinde Ağlamak güzeldir ve Kurşuni renkleri söylediler birlikte... Orada olmanı dilerdim... Keyifli çok hem de.. Doyumsuzdu...

tubik said...

Selen,

Göksel süper.. Bu albümü de başlamak için iyi bir referans :)

Teoman'a gelince.. Miro ailesi olarak hakkında pek de olumlu şeyler düşündüğümüz söylenemez ama son albümünü dinledim ve beğenmedim desem yalan söylemiş olurum..

Bir de dün gece bir magazin programında kriz ile ilgili soru soran muhabire "Beni de teğet geçti" diyerek toplu ayar vermesi de takdirimi kazanmış bulunmakta :D

tubik said...

Feryyy,

Keşke olabilseymişim.. Keşke..