Saturday, December 12, 2009

Bitsin

*** Mehmet Ali Alabora'lı itici banka reklamları bitsin! İnce bacakları ve geniş omzuyla paytak paytak yürümesi ve hızlıca konuşarak izleyeni yormasından rahatsız oluyorum.

*** Vanish Kosla reklamları bitsin. Ama adama üzülürüm bak. Sanki lekeleri çıkartmak ve o pembe tshirtü giymek için doğmuş gibi. Başka karaktere oturtmak çok zor olacak.

*** Açılım! Bitsin! Hem de hemen! Kapanmaya bu kadar merakı olan adamların açılmaya da bu kadar merakı olacağını kim bilebilirdi ki?

*** Yaprak Dökümü şu anda bit! Sürekli ağlayan suratlarla izeyen şu toplumun içini kuruttunuz! Ne menem ne lanetli aileymiş be! Cenk'in geçenlerde ailenin kızlarından kızıl saçlı olanı için yaptığı yorum şu oldu " Aaa kız dizide yaşlanmış resmen. Sürekli ağlamaktan yüzü kırışmış, dudakları aşağı bakmaya başlamış."

*** "Herkese bi halley oluyo" diyen sevimsiz çocuk! Bit ve git..

*** Unutulmak isteneni hatırlatan, kafamı karıştıran, ağlatan, mutsuz eden, yoran, bıktıran, arkası yarın olan rüyalarım. N'olur bitin artık.. N'olur!

*** Köşe yazarlarının büyük kısmı bitsin. Köşesini hangi amaç için kullandığı belli olmayan, medyatik böcekler haline gelme heveslisi tüm köşeciler, sözüm size!

*** Köşe deyince, Hıncal Uluç'un futbol yorumlaması bitsin. Artık abarttı geçenlerde "Antalya maçında Riijkard'ın yerine Gassaray'ı ben yöneteyim, aradaki farkı görün. Bu kadar futboldan anlamayan, teknik direktörlük bilmeyen bir adamın (Riijkard'a diyo) Gassaray'ın başında ne işi var anlamak mümkün değil. Ben yöneteyim de görün" dedi adam! Allah'tan Rıdvan'dan ayar gecikmedi, "Maç banttan olursa çok iyi yönetir" dedi.

*** Kadınlara özel sorunlar bitsin. Menapoz, regl, kıl tüy, selülit, etc. etc. Tıp, bu kadar mı yavaşsın?

Yazacak bişey bulamayıp saçmalamak bitsin.. Ahan da bitti :)

5 comments:

Flying Dutchman said...

*** Açılım! Bitsin! Hem de hemen! Kapanmaya bu kadar merakı olan adamların açılmaya da bu kadar merakı olacağını kim bilebilirdi ki?


güzel :))

eleştiren adam said...

hepsine çok katılmakla birlikte bir adet de ben eklemek istiyorum. ingilizce bilmeyen ingilizce tercümanlık yapan tercümanlar da bitsin.. bknz---> Galatasaray Spor Klubü tüm çevirmenler.. örnek de vereyim hatta..

Soru: Çok konuşuluyor, kalacak mı gidecek mi?

Harry Kewell: (kelime kelime değil ama %90 oranında aynen bunları söyledi)
- There is 6 months left on my contract. To be honest; I would love to stay. Being here is great, I am very happy to be here. It's a great privilige to be playing for Galatasaray. But on the other hand, its out of my hands. I cant decide this by myself. The board and people of that sort will decide as well.

Çeviri: Bir çok faktör var bunu belirleyecek. Tümü oluşmadan karar veremem. O yüzden kalacağım henüz belli değil. !!!!!

Oha be abi.. hatta yuhha. 4-5 kelime duyup kaba etinden hikaye uydurmak da nedir? Sen Galatasaray klubünde çevirmenlik yapıyorsun. Bırak ben yapayım, yeminlen on numara çeviririm. Üstüne Kewell ile balık rakıya giderim.

Sinirlenmiştim, burada içimi döktüm süper oldu. her yerinizden öperim rüştü :)

Tanya's said...

Rıdvanın ayar süpermiş..

Flying Dutchmana da katılıyorum..nefis oturmuş..

varol döken said...

memet ali alabora reklamı yayından kaldırılırsa, aç kalacak 100 kişi tanıyorum...

ucu bana dokunan hiçbir şey bitmesin ama yok illa da bitecek hepsi komple bitsin...

ya sabır ya 2012!

not: bir de blog blog dolaşıp, çok güzel, şahane, dostum ellerine sağlık, allahım mutlaka kitap yazmalısın diye yorum yazanlar bitsin:)

tubik said...

@ Dutchman ;

Güzel söylemesi de.. Başımıza gelenler ne yazık ki hiç güzel değil :(

@ Aykut ;

O tercümanın yüzlerce hatasını saptadık maçlardan sonra ya da çeşitli programlarda. Ama GS ısrarla çalıştırıyor. Benim de anlamadığım bişeydir ayrıca neden ikinci dilde konuşturup onu tercüme ettirdikleri.

@ Tanya ;

Rıdvan büyük adam :) Boşa şeytan dememişler..

@ Varol :

Aslında ben reklama değil adama gıcığım. Reklam amacına uygun bi reklam ama Mehmet Ali Alabora'nın konuşması yoruyo beni, keşke daha sempatik birilerini koysalarmış. Ha bi de reklam biterse elbette ki birçok kişi etkilenecektir, bunu istemem tabi, zorum ne :)

Bi de blog blog dolaşıp kitap yaz teşviği verenler bitsin hakkaten :) İki türlü kötü sonucu var, birincisi bazen gerçekten çok boş şeylere bu gaz veriliyo, ikincisi de hadi potansiyel var diyelim kişiye umut verip olmayacak hayaller kurmasına sebep oluyolar :)