Friday, December 4, 2009

Ferahça yiyin...

Şu iki haftadır annem baya baya rahatsızdı.

Hayatımda iki kez işsiz kaldım. Birincisinde babam rahatsızlanmıştı, şimdi de annem.
Ne olduğunu da o kadar tahlil, ilaç, film vs denenmesine rağmen bir türlü bulamamıştık. Bugün çok değerli bir nörolog annemi muayene etti.

Şimdilik görünen o ki, sonlara doğru yazmaya başladığımız tuhaf senaryoların hiçbiri yok. Enteresan, tedavi edilebilir ve çok da ciddi olmayan bir hastalığı varmış. Doktorun sakince, tane tane, sebep sonuç ilişkisi kurarak anlattığı herşey içimi bir parça daha serinletti.

Üzerimden büyük bir yük ve sıkıntı kalktı. İş sadece ilaçlarını almada ve bir süre sonucunu beklemede. 3 hafta sonra kontrol var. Umarım herşey daha da iyi olur.

Tavsiyem odur ki; her başınız ağrıdığında bir ağrıkesici hüpletmeyiniz. Migreniniz varsa doktorunuzun verdiği migren ilacını kullanınız. Ne olursa olsun hiçbirşey sağlığınızdan kıymetli olmadığı için kafanızı abuk subuk şeylere takmayınız. Burun açıcı damlalardan mümkün mertebe kaçınız.

Bugün de böyle geçti işte. Biraz yorgun, biraz mutlu.

Yazın annem zorla meyve yedirme seanslarında genelde "ferahça yiyin yavrum işte" der. Onun gibi oldu, içim ferahça :)

6 comments:

sinem said...

geçmiş olsun çok. ben de nezleyim şu an burnum acayip tıkalı, o kadar ki gözlerim sulanıyor artık. ama bu dediğinden sonra burun açıcı almam :) tekrar geçmiş olsun.

Peren said...

Tubik'cim, çok çok geçmiş olsun anneye...umarım her şey yolunda gider ve en hafifiyle atlatırsınız bu süreci...ne güzel cümleler kurarlar anneler yahu; "ferahça yiyin yavrum" Ben de onu yiyebilirim:))))

selen said...

Gecmis olsun!

tubik said...

@sinem ;

Çok teşekkür ederim. Burun açıcılar çok fena. Doktora annemin artık kullanmadığını söyledik. "E zaten gerek kalmamış, burnunda mukoza yok ki kullansın" diye cevap verdi. Nezleyken gripken kullanmada bir sakınca yok ama 3 günü geçmeyecek o süre. Alışkanlık yaparsa ve annem gibi hergün kullanılırsa çok fena..


@Peren ;

Ne güzel di mi ferahça :) Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.

@ZSA;

Çok teşekkürler, geçecek inşallah :)

Tanya's said...

Tubikcim,

Çok geçmiş olsun...ferahca ye evladım..

Fery... said...

Tubacığım çok çok geçmiş olsun, önemli bir şey çıkmaması ne büyük bir iç rahatlığıdır...