Friday, September 26, 2008

Sobe Vol.2

Sobe işine bir girdim pir girdim.. Sobeleri çeken bir enerji oluşturdum galiba dün..

Şimdi de Burcu tarafından sobelendim haydi bakalım..



Soru 1) İsminiz?

Tubik.. Hayatımda bana Tuba diyenlerin sayısı cidden az. Bu takma ismi bana büyük abim çocukluğumda taktı ve öyle kaldım. Hocalarım da dahil olmak üzere hemen hemen herkes Tubik diye çağırır çoukluğumdan beri. Sevmediğim hoşlanmadığım insanların bana "Tubik" demesi kadar da sinir olduğum bişey yoktur.

Bi de mesela Cenk bana bir tek küstüğü zaman Tuba der.. Böylelikle de hemen farkına varıp durumu toparlama şansım olur :)


Soru 2) Nerelisiniz?

Ailenin tüm bireyleri Sivas'ta doğdu. Bir tek ben Zonguldak'ın sempatik olduğu kadar yaşaması zor ilçesi Kdz. Ereğli'de doğdum ve orada büyüdüm. Yine de hiçbir zaman oralı hissetmedim kendimi. Üniversite sebebiyle İstanbul'a geldim ama sanki doğduğum günden bu yana bu şehire gelmeyi bekliyormuşum sanki. Ben İstanbul'lu olmalıymışım :) Zaten nereli olduğum da pek önemli olmadı hiçbir zaman.

Soru 3) Yaşadığınız yer?

İstanbul. Aslında İstanbul'la ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum zaten ama hislerimi kısaca anlatayım. Tozu dumanı, travestisi, trafiği, magandası derken, bir çoğumuzun tahammül edemediği bir yer haline gelmesine rağmen, nazını da hakeder kaprisini de.. Başka yerde 1 aydan fazla kalsam nefes alabilir miyim bilmiyorum..


Soru 4) Mesleğiniz?

Ben Metalurji ve Malzeme Mühendisi'yim. Demir-çelik, alüminyum, bakır gibi metallerin işlenmesi ve sanayinin çeşitli dallarında kullanılmasını sağlama amaçlı bir mühendislik dalı. Beni tanıyorsanız mühendisliğin benimle ne kadar alakasız bir iş olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Tanımıyorsanız şöyle söyliyim; her teknik konu içimi sıkıyor.. Yaptım bir hata.. Ancak şunu söyleyebilirim ki en güzel ve işe yarar mühendislik dallarından biridir.

Şu anda mühendislik yapmıyorum. Özel sektörde bir şirkette Müşteri Yöneticisi titri ile çalışıyorum.. Pabucumun yöneticisiyim o ayrı... Satış yapıyorum.

Soru 5) Hobileriniz?

Kitap okumak, kitap okumak, dergi okumak, yine kitap okumak.. Sadece birşeyler okuyarak para kazanabileceğim bir iş bilen var mı? :)

Tabi müzik dinlemek film izlemek de var.. Eski Türk filmleri olursa daha bi güzel olur.. Ne kadar masum ne kadar naifler..

Spor karşılaşmalarını izlemek (tenis, futbol,..). Spor yapmak.. (Bir dönem lisanslı basketbol oyuncusuydum ama yeteneksizdim o ayrı)

Soru 6) Evli misiniz?

Evet :) Yeni hem de.. 2008 Ocak sonu evlendim. Çocukluğumdan beri evlenme merakı hiç olmayan bir insanken yine de merak etmeden duramazdım. Acaba evlenirsem nasıl biri ile evlenicem? Tahminlerimin hayallerimin ötesinde iyi kalplilikte biri ile evlendim.. Cenk.. Benim bu kadar abuk ve erken yaşta evlenmeme şaşıran, yanlış olduğunu düşünenler oldu. Ama hayata çeşitli açılardan birlikte bakmayı ertelemekte bir sebep göremedim.. Eşimi çok ama çok seviyorum ve ilk önce ellerine aşık olduğumu belirtmek istiyorum.

Soru 7) Kaç çocuğunuz var?

Yok :) Bir süre de düşünmüyoruz.. Biz zaten bir çocuğu büyütebilecek olgunluğa henüz ulaşamadığımıza göre biz de bir parça tadını çıkartalım hayatın, sıkıntı çekelim çok eğlenelim, mutlu olalım falan, sonra aramızda ona da sevgi dolu bir yer açalım istiyoruz.. Açık söyliyim zaten şu anda sadece bez masrafı bile dağıtır bizi :D
Kaldı ki her önüne gelenin doğurması sebebiyle memleket bu kadar kendini bilmez doldu.. Burdan söylüyorum, ruh sağlığına güvenmeyen, kendinen emin olmayan, mutlu huzurlu bir iç dengesi olmayan, ekonomik dururumu yerinde olmayanlar doğurmasın.. Yazık günah!
Çocuk doğurmak bebek yanağı sevmek mıncırmak demek değil, dünyaya sorumluluklarıyla birlikte yeni bir insan getirmek demektir!

Soru 8) En sevdiğiniz yemek?

Etli yaprak sarması ve yoğurt çorbası. Annem yaparsa tabi.

Soru 9)Sevdiğiniz müzik türü?

Tür olarak saymıyım çünkü artık tür diye bişey kalmadı.. Çok sayıda tür var yakında hepsi aynı çatı altında birleşecek diye korkuyorum..

Amy Winehouse, U2, Metallica (2008 konserine gittim diye demiyorum:D), Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Sezen Aksu, .... diye gider..

Müzik zevkimle ilgili önemli olarak bilmeniz gereken şey şudur ki;

Serdar Ortaç'la ilgili Testere filmine taş çıkartır nitelikte tasarılarım var..


Soru 10 ) Nerelere gitmek istersiniz?

Avusturalya, Roma, New York, Las Vegas, Chicago, Londra, Maldivler ya da o ayarda bi yerler.

Ama en önemlisiiiiiii ;;;

KÜBA!



EDİT NOT:
Ben sobelemeyi unutmuşum!
Bu soruları daha önce cevaplamış olmasından endişelenerek yine de Tanya diyorum.. Ve bir de bir elmanın iki yarısı Ender ve Selin!

6 comments:

Tanya's said...

Tubikcim,

Aaaa sobe mi...nasıl bir sobe mıknatısı oldun bilmem hahayt..

Eee bende sobelendiğime göre yazayım bakalım hemen.

tubik said...

heyecanla bekliyorm :)

Cthulhu said...

Senin ellerini yerim ben birtanecik karıcım benim. :D

Seni sevmemek eldemi? Cok sememek hele. :)

Ersin said...

efendiiiim çok teşekkürlerrr
vazife gayet güzel yapılmışş
çok ta güzel olmuşş

Ersin said...

efendiiiim çok teşekkürlerrr
vazife gayet güzel yapılmışş
çok ta güzel olmuşş

tubik said...

Ersin abi;

Teşekkür ederim.. bana verilen sorumluluğu elden geldiğince yerine getirmeye çalıştım :)