Wednesday, September 3, 2008

Soru?

Bugün sabah birşey farkettim (anca). Çoğunlukla, yani insanlığın büyük çoğunluğu, hele ki memleketteki insanların neredeyse tamamı, istemediği işlerde çalışıyor. Herkez istemediği işlerde çalışıyorsa 2 tane ihtimal doğuyor:

1. Memleketteki işler çok anlamsız, insanların isteyebileceği işler hiç yapılmıyor,
2. Memlekette herkez başkasının işini yapıyor.

Şimdi bunu böyle yazdım ama tabi ben ikinci seçenekten yanayım. Etraftaki şarkıcı, türkücü, yazar, oyuncu, yönetmen, köşe yazarı, satışçı, müşteri temsilcisi veya nebilim işte, bilimum işleri yapanlara bakınca anlıyorum bunu. Mesela bir insanın yazarlığa merakı varsa, sürekli kitap okuyor ve ne bilim edebiyatla ilgileniyorsa, etrafı inceleyip bunları çok düzgün bir dille yazabiliyorsa, e nebilim bu adam yazar olsun ya. Çok sığ bir düşünce belki ama bu adamı tutup satış temsilcisi yaparsan adam bir noktada sıkıntıdan patlar, birsürü laf yer, asabı bozulur, yerim lan böyle düzeni deyip "İşimden memnun değilim" durumuna gelir. Bana gelelim mesela. 6 yaşımdan beri bilgisayar oyunu oynuyorum. Yakın zamana kadar amatör olarak müzikle ilgilendim, hatta hala birşeyler karalıyorum ve müziği çok seviyorum. Neden ben mühendisim? Neden benim bir müzik & oyun dükkanım yok? E yok tabi. Memlekette orjinal müzik CD'si alan kaç kelle var? Ya da orjinal oyun alan? Bak o ikincisi hiç yok eminim yani. Almanya'da kocaman sadece bilgisayar ve konsol oyunu satan dükkanlar vardı. Talep var çünkü. Onunu sahibi olan şahıs ne mutludur, ah ne mutludur. :)

Sonuç itibariyle sevgili blog okuyucuları, zaten şu anda birsürü işim var, içimden bunlar geldi. Keşke herkez istediği işi yapabilse. Herkez kararlarında özgür olabilecek maddi duruma sahip olsa. Yok ama yok. Napcan. Emeklilikte ancak. O da halin kalırsa.

Kalın sağlıcakla.

9 comments:

tubik said...

O zavallı satış temsilcisi benim di mi :D Buradan tüm dergilere sesleniyorum.. Beni aranıza alın.. Noğğğlur... Noooooooooğğğlurrrr.. Noooooooooooooooooğğğğğğğluuurrrr sizinle çalışıyım..

:D

Tanya's said...

Cenk,

Haklısın..ama okulunu dahi secemediğin bir düzene...istediğin iş maalsefe ütopya oluyor..Thomas Moore'dan hemde hehe..

Korsan'a Hayır!

Sevi Sevi Lady said...

sana güzellik salonu açcam ben tubik kankies and cookies kurtuluşun olcak hehe :P

Brc said...

peki şu soru aklınıza geliyor mu?herkes istediği işi yapsaydı istenmeyen işleri kimler yapıcaktı?hahahah nasıl ama??

Fery... said...

her sabah adımların geri geri giderken işe gitmek zorunda olmak sanırım anlatmaya çalıştığın Cenk, ne acı ben yaşayanlardanım :) ne işim var benim yazılım sektöründe ya, ben teknik bir insan değilimmmm....

Ersin said...

Bu işleri kızım sebebi ile yakından takip ediyorum. maalesef korsan aldı yürüdü ve asıl olan korsan ... sanki normali yok gibi..... gerçekten de çok yazık...

Cthulhu said...

Benim en büyük hayalim orjinal oyunlar ve kitaplar satılan bir dükkan sahibi olmak Ersin Abi. Ama çok para bile olsa şüpheyle yaklaşırım böyle bir girişime. Kimse orjinal bir şey tüketmiyor ki bizim memlekette. Orjinal birşey nasıl satılsın. Fikirlerimiz bile orjinal değil, korsan. :)

Anonymous said...

ayy bu tanya şebo ve tubik ne kadar çok ayşe arman özentisi yahu şok oldum valla

tubik said...

Tanya, Şebo ve Tubik Ayşe Arman özentisi de Cenk'in yazdığı yazıyla bunun ne alakası var.. Okuyosunuz (ki şüphem var) bari dikkatli okuyun..