Thursday, March 19, 2009

Far Beyond the Sun

Aşağıda bir Brezilyalı kardeşimi izleyeceksiniz. İsmi Gustavo Guerra. Evet evet, kendisi gitarist. Sepultura'dan bu yana Brezilya'dan gördüğüm en büyük müzik olayı bu adam. Şöyle video paylaşım sitelerinde bir ararsanız kendisinin kendi çapında meşhur olduğunu görürsünüz. Ben de kendisini blog aleminde meşhur edeyim dedim.

Aşağıda Gustavo, hepimizin (ya da bir kısmımızın) bildiği Malmsteen'in 1984 yapımı "Rising Force" albümünden "Far beyond the sun"'u çalıyor. Ama hakkını veriyor. Bu şarkıyı çalıp internete koyan insan sayısı epey bir fazla, ama bu kadeşimiz hiç artistliğe girmeden, sıçıp sıvamadan harika bir performans gösteriyor. Genelde bu şarkıyı çalan adamlar böyle sanki Malmsteen de kimmiş havasına girdikleri için artistlikten şarkının içine ederler. Böyle garip garip ara notalar, gereksiz ileri geri oynamalar, tuhaf tremolo kolu abanmaları falan. Şarkı normal halinden çıkar başka birşey olur.

Bu arada ufak bir not, ben bu şarkıyı kaç defa çalacam diye gitarın ve tabların başına oturup beceremeyip kalktığımı size anlatamam. :)

Hadi iyi seyirler.

5 comments:

Tanya's said...

Cenk,

Shocked..sözün bittiği yer..performanstan gözlerimi alamadım.

Cthulhu said...

Feci değil mi? :)

Başka bir sürü şarkı yorumu ve kendi şarkıları da var bu abinin.

tubik said...

Yuh demek istiyorum! Böyle rahatlık olur mu?!? hayatını buna verdi heralde!

zilsizzarife'nin yeri said...

Şaşırdım yahu performansa.Hayatını buna adamış olabilir dediğin gibi:)

Sedeliko said...

Gustavo'nun dünya umru diil kendini vermiş gitara tele ritme o nası bir insan parmağıdır kopmak bilmez giterın tellerinde.

Bizim telgrafın tellerinden öte gidebilmişliğimiz yokken.

Enhorabeuna diycem ama daha fazlası lazım.