Tuesday, July 28, 2009

Nefret

"Bazen, insanlar canımı acıttığında - ki genelde asla tahmin edemeyecekleri zamanlarda, akla gelmeyecek şeylerden ötürü, akla gelmeyecek miktarda canım acıyor- suratlarına tükürmek, en aşağılık küfürleri özenle seçip ağzıma doldurmak, sonra kusmak, saçlarından tutup suratlarını duvara sürtmek, karakterlerinin en zayıf özelliklerini yüzlerine acımasızca vurup aşağılamalarımdan büzülmelerini seyretmek, bacak bacak üstüne atıp ağladıklarını izlemek istiyorum. Hatta zaman zaman ayaklarıma eğilip yalvardıklarını hayal ediyorum."


"Senin gibiler buraya geldiklerinde, emin ol tüm bunları ben de onlara yapmak istiyorum" diye geçirdi içinden doktor. Ancak o sıkıcı okulda aldığı tüm o eğitimler boşa gitmemiş, düşüncelerini herhangi bir mimik değişimi bile olmaksızın içinde tutmayı öğrenmişti. Öğrendiği bir diğer şeyi uygulamaya geçti.


"Ne yazık ki zamanımız doldu, önümüzdeki hafta aşağılık kompleksi ile ilgili detaylı incelemelerde bulunacak, narsizm ile arasındaki farkları ve benzerlikleri irdeleyecek, senin hangi gruba dahil olduğunu analiz etmeye çalışacağız. Haftaya kadar olan süre zarfında, canının nelere acıdığını, miktarını ve zamanını gözlemlemeni, içinden mantıklı birşeyler bulursan, not etmeni istiyorum."


Kız, yaklaşık üç saniye düşündü. Fazlasında canı sıkılıyordu zaten. Terapistin ne demek istediğini anlamadığına kanaat getirerek odadan çıktı. Terapist de sesini kıstığı bilgisayarının ekranının altında yanıp sönen turuncu kısma baktı. æ# super girl #æ 'den mesaj geldiğini gördü ve bir sonraki hastasını 15 dakika sonra içeri alması için asistanını aradı...

8 comments:

Sedeliko said...

terapistle kız arasında aşk var mı?
yoksa terapist aslında doktor numarası yapan deli mi?
super girl telekız mı doktorun doktor & eğitimli olmasına karşın çarpık ilişkileri mi var?
yoksa herşey hallisunasyon mu yani doktor & kız magic mushroom yemiş amsterdam'da bi yerde böyle fantastik bir hayal kurup sonunda fantazi mi yapıcaklar?
sayın tubik, sed'i böyle meraklara sürükledin madem sorularıma cvp ver:))

varol döken said...

ben neden bunun yaşanmış olduğunu hissediyorum:)

tubik said...

@ SED ;

Ben de meraktayım.. Bana kalırsa terapist içinde Amerikan sapığı barındıran bir tip...

Supergirl'e gelecek olursak, yavrumun dünyadan haberi olmasa gerek.. Muhtemelen ev kızıdır ama cep telefonuyla odasında gizli gizli çektiği seksi bir resimle bir doktoru çoluğa çocuğa karıştırmayı deniyor olabilir... :D

tubik said...

@ Varol ;

Yaşanmadı ama eğer yaşansaydı böyle olurdu gibi geldi bana da :D

Cthulhu said...

Güzel kurgulanmış, bana bilim kurgu yazarlarının hikayelerini anımsatan bir hikaye.

Devamını bekliyorum.

Alahım ne süper birşey insanın karısının hikaye yazabilmesi.

Ersin said...

eee durmasana romanlaştır bunları

miracsaral said...

"Kız, yaklaşık üç saniye düşündü. Fazlasında canı sıkılıyordu zaten."

Müthiş...

Devamının geleceğini bekliyor ve umuyorum efendim. Yalnız şöyle bir durum varki Terapist psikologlar hasta ile iletişimlerinde eğer tam olarka emin değillerse olabildiğince az 'tanısal' konuşmaya gayret ederler. Bunun da nedeni zaten özdenetimlerini zar zor ayakta tutan 'hastalar' için beyinlerine açılacak yeni fikirlerin krize dönmesini engellemek içindir.

Yani "önümüzdeki hafta aşağılık kompleksi ile ilgili detaylı incelemelerde bulunacak, narsizm ile arasındaki farkları ve benzerlikleri irdeleyecek, senin hangi gruba dahil olduğunu analiz etmeye çalışacağız" cümlesini kullanmaktan kaçınabilirler.

Ama cidden çok iyi, etkilendim...

tubik said...

@ hiçkimse;

Pozitif yorumların için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum.

Dediğin doğru, aslında hassas bir konu olduğu için böyle tespitlerde bulunmaktan kaçınırlar, ve düşüncelerini emin olmadan paylaşmayı tercih etmezler.

Ancak burada terapist olarak tanımlanan kişinin de özdenetim mekanizmasının sağlığı konusunda endişelerim var benim. :)))