Monday, September 1, 2008

Güzellik?

MANİKÜR







PEDİKÜR







AĞDA







SAÇ BOYAMA







LIPOSUCTION GİBİ BİRTAKIM MÜDAHELELER





Baktığınızda bu kkorkunç işlemlerin en az birkaçını yaptırmak zorunda kadınlar güzelleşebilmek için. Çünkü bıyıkları, soyulmuş tırnakları, sert topukları, koca popoları ile hiç de çekilecek dert değiller di mi kadınlar? Üstelik dırdır ederler.

Pekiii, çamaşırınız, ütünüz, yemeğiniz, maç seyrederken sessiz durmamız konusundaki talepleriniz, az alışveriş yapmamız, mutfağı ekonomik şekilde idare etmemiz, her istediğinizde işveli cilveli olabilmemiz, şen kahkahalar atabilmemiz, her zaman her durumda fedakarlık yapabilmemiz, çocuk doğurup o çocuğun her türlü ihtiyacını çözebilmemiz ve sadece maddi konularda sizden talep beklememiz, ailemizle fazla zaman geçirmememiz ve onların hatalarına göz yumulmamasını kabullenmemiz, ancak sizin ailelerinize saygıda kusur etmememiz, herşeyi sineye çekmemiz, aldattığınızda "sadece cinsellikten ibaretti" gibi bir açıklamaya "aaa tamam o zaman haklısın" diye cevap verebilmemiz. Evi terk etmememiz, illa terk edeceksek çocuğu da almamız...

Şart değil mi tüm bunlar?

Siz olağanca göbeğinizle kaşına kaşına yürürken, geğirirken, osururken, ayaklarınızın arasını kaşırken, "aşkım" dediğimizde "ha" diye cevap verirken, başbaşa yemek yerken futbol konuşabilirken, ağzınızdan küfür eksik olmazken, başkasının kıçına bakarken...

Şart değil mi bizim yukarıdakileri yapabilmemiz, gözünüzde değer kazanmamız için.. İtiraf edin, hala bir çoğunuzun içinde bu ütopik beklenti var değil mi? Hala bu kadar çocukça bencilliğe, bu darkafalılığa sahipsiniz değil mi birçoğunuz? Aranızdan sıyrılanlar kılıbık, gay, yumuşak değil mi?

Hala elinize bir kitap alıp okumak aklınızdan geçmez değil mi? ama hala beklersiniz.. Güleryüz, hoşgörü, sabır beklersiniz.. Güzellik beklersiniz, hiçbirşey vermeden o kadar acıya katlanmamızı, güzel olmamızı.. Yapamazsak da suç bizim olur değil mi? Sen bu kadar dırdır etmeseydin, sen bu kadar kendini bırakmamış olsaydın, sen bu kadar sıkıcı olmasaydın.. Aldatmazdım.. Ne rahatsınız!

Ama geçti artık o devirler.. Siz farketmeseniz de biz farkettik kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeyi, her türlü işkenceye katlanıp hem güzel olmayı, hem kültürlü olmayı hem de neşeli olmayı, bunu yapabileceğimizi, bunu yaparken de sizlerden tek beklenenin bir iki uyduruk güzel söz olamayacağını farkettik. Kendimize ettiğimiz haksızlığı farkettik. Annelerimizin yaptığı hataları fark ettik.

Şimdi yeri geldiğinde terk edebilen, itiraz edebilen, azla yetinmeyen, kendini ve istemesi gerekenleri bilen insanlar olduk bir kısmımız.. Hala bazıları ya kafalarını eğmeleriyle, ya da bedenlerine et muamelesi yapmalarıyla ekmeğinize yağ sürse de, en azından bir kısmımız farkettik kendi kendimize de yetebildiğimizi, hatta fazlasını yapabildiğimizi.. Ve duş alması gerekip gerekmediğini koltukaltını koklayarak anlayabilen birçoklarınızı değil, kendi kendine yetebilenlerinizi seçer olduk..

Hala farkında değilsiniz muhtemelen ama en azından çocuklarınıza tokat gibi çarpacak bu fark.. Haberiniz olsun...

P.S : Ağda resmini ararken İzzet Yıldızhan'ın resminin çıkması nasıl bir ironidir?

P.S - 2 : Konunun sevgili sevgilim Cenk ile hiç mi hiç alakası yoktur. Hatta bence bunu belirtmeme bile gerek yoktur ama kendisinin özel isteği var :)

X-box: Aynı zamanda biz bilgisayar da oynayabiliyoruz..

8 comments:

Tanya's said...

Tuba,

Susma sustukca sıra sana gelecek..hehe..yazıyı okurken cok güldüm...ancaaaak böyle davranabilen çokta fazla kadın yok bana kalırsa..sen ben ve belki birileri daha..

tubik said...

Aynen öyle.. Ama dikkat ediyorum, bu eski kafalı "ben bilmem beyim bilir" diyenlerin sayısı giderek azalıyor. İnşallah daha da azalır, kafası çalışan, kendini geliştiren kadınlar etrafta daha fazla görünür hale gelir. Umarım.. Çünkü şu anda başımızdakileri yetiştirenler de o eski kadınlar..

Brc said...

yawrum sarılmamı ister mısın sana??sevgi gosterebilirim inanki?bu ne öfke yawss??neseki sen şanslı ve farkında olan kesimdensin:))

tubik said...

hehehe! Biliyosun bu aralar herşeye sinirleniyorum :)

Ya şöyle bir etrafıma baktım, yaşlısı genci kendine gereksiz güvenen o kadar çok adam var ki etrafta. Sinirlerim bozuldu. Nerden esti de böyle feminist bi yazı yazdım bilmiyorum ama oh iyi ki de yazmışım :)

Cthulhu said...

Umarım güzel karıcığım bunları yazarken kendi kendine "Allahtan bizimkisi pek böyle değil yahu!" demiştir.

:)

tubik said...

Dedim tabi demez miyim! :)

Otaku said...

"aşkım" dediğimizde "ha" diye cevap verirken, kısmında, bir anda gözümde Cenk'in kafasını çevirip "ha" deyişi canlandı, her ne kadar yazının Cenk ile bir alakası olmasa da :)

tubik said...

:)))))))
evet Cenk saolsun çoğunlukla "efendim bitanem" diye cevap vermeyi tercih ediyor Allahtan...