Tuesday, October 28, 2008

V for Vendetta

V for Vendetta'nın IMDB puanı 8.2. Bence 10 bile hak eden bir film ama tabi bu 8.2 161bin kişi tarafından verilen ortalama puan. Bu film nerden aklına geldi diyorsanız Hugo Weaving'in canlandırdığı V karakterinin meşhur sözünü yazayim size, hemen bir bağlantı kurarsınız zaten.


"Ideas are bulletproof."


Akşama hemen bu filmi izleyin. Aslında memleketimizin, bu filmin küçük bir kopyası olduğunu hissedeceksiniz.

5 comments:

tubik said...

Gerçekten çok güzel bir film hakikaten.. ve dediğin gibi Türkiye'nin küçük kopyası gibi.. Herkes izlemeli ve o maskeye rağmen adamın mimik verebilmesini görmeli!

Akşam seyretsek mi? :)

Cthulhu said...

İçinde V harfi içeren yüzlerce kelimeli bir cfümle söylüyordu ya Hugo. Orası harbiden muhteşemdi.

Ender said...

10 numara film hakkaten. Filmden sonra direkt çizgiromanını indirmiştim hala duruyo harddiskte. Çizgiroman filmden daha karanlı ve filmdeki gereksiz matrixvari aksiyon sahneleri yok. Bitiş de biraz daha değişik.

Herkese dağıtılan V maskelerinin gerçekten herkes tarafından kullanılması bana ilginç gelmişti. Burada iki büyük mesaj var aslında. Birincisi değişiklik için harekete geçmek için önce kendimiz olmamamız gerektiği, bir şekilde önce kendimizi değiştirmemiz gerektiğini veren bir mesaj. Onca insan maskeyi takmadan, sadece kendileri olarak kesinlikle böyle bir hareketi gerçekleştirmezdi. İkinci olarak da herkes tek kişiydi. Bu da bir birlik içinde hareket mesajı.

İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.

Ersin said...

hemen izlenecekler listesine alındı teşekkürler

Flying Dutchman said...

"Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

"The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.

"Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V. "