Tuesday, July 22, 2008

CMYLMZ


Bana gösterinin DVD'sini izlemediğinizi söylemeyin olur mu? 5 kez falan seyrettik ve sonuncusunda bile hala gülüyorduk.






Cem Yılmaz hem bildiğiniz Cem Yılmaz hem de değil. Ne demek bu diyenlere şöyle bir örnek vereyim. Bundan 4 sene önce gösterisini canlı olarak izleme fırsatım olmuştu. Şunu söylemeliyim ki o zamandan bu zamana kat ettiği yol, başlangıçta da birkaç basamak yukarıda başladığını göz önünde tutarsak kolaya kaçıp azla yetinmek yerine daha çok çalışıp kendini geliştirmek olarak geçmiş ve ciddi bir ilerleme göstermiş. Zaten iyiydi ve başarılıydı Cem Yılmaz. Ama bu DVD'de dikkatle izleyen tüm tanıdıklarım aşağı yukarı aynı yorumu yaptılar. Sahnede görülen kişi çıkıp, espiri yapıp inen bir kişi değil, sanki senelerin tiyatro oyuncusu. O el hareketleri, çıkarttığı sesler, hikayelerindeki karakterlere bürünüşü... Kendini çok geliştirmiş.





Sadece konuşarak yaptığı mizah değil bedeniyle sunmakta olduğu oyuna bu sefer daha fazla hayran kaldığımı belirtmek istiyorum ancak bana bunda Hokkabaz filminin katkısı varmış gibi geldi. Okuduğum röportajında filmden önce aldığını söylediği yoğun dersler filmle kalmamış etkisini kişisel gösterilerinde de sürdürmüş demek ki.

Ben zaten Hokkabaz'ı acımasızca eleştiren kesimi de anlamamıştım. Evet film Oscar'lık değildi belki ama ben gayet eğlendiğimi ve beğendiğimi hatırlıyorum. Cem Yılmaz'ın dediği gibi G.O.R.A'yı çok küfürlü diye eleştirenler, küfürsüz Hokkabaz'ı da eleştirdiler. Hokkabaz'ın da zaten gülmekten yerlere yatırayım diye bir amacı yoktu bence.. İnsanların yüzünde tebessüm yaratıp az biraz da hüzünlenmesini sağlayarak masum bir film yapmaktı bence amaç ki eğer dediğim gibiyse taş yerine oturmuştu.

Lafı fazla uzatmıcam. Son zamanlarda TV'de sıkça gördüğümüz reklamlarının haricinde genel olarak çok çok başarılı olduğunu düşünüyorum Cem Yılmaz'ın. Reklam filmi ile ilgili de çok bişey söylemeye gerek yok, herkes para kazanmak için çeşitli önemli ya da önemsiz işler yapabilir. Aydemir Akbaş da porno filmde oynamış ne var yani.



Diyeceğim odur ki Cem Yılmaz'ın CMYLMZ gösterisinin DVD'sini almanızı canı gönülden önermekteyim ve orjinalini alarak ekstralardan mahrum kalmamanızı önermekteyim.




No comments: